Lia Bruyn: "Met plezier trouwambtenaar in Amersfoort, en andere gemeenten"

TROUW MET MIJ
Mijn mobiel gaat over:  '.. Hallo Lia Bruyn?', klinkt er bijna giechelend, '.. we trouwen in de dierentuin omdat we zoveel van apen houden .. (hi hi).. en van elkaar'.
Het gaat om een superjong bruidje dat me ergens had gezien. Natuurlijk heb ik haar en haar grote liefde getrouwd.
Met als 'getuigen':  twee grote witte tijgers die ons nauwlettend in de gaten hielden. Hapklare brokken in toga, bruidsjurk en driedelig pak. 

ENTHOUSIAST EN ERVAREN


Ik heb ruim tien jaar ervaring als trouwambtenaar.  Meestal bij de gemeente Amersfoort, maar ook als zelfstandig trouwambtenaar in andere gemeenten.  Officiële functie: buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (afgekort babs). 

Het is werk dat ik met heel veel plezier doe. Hoewel werk? Het is telkens een fantastische uitdaging om een speech te schrijven die goed bij dat ene specifieke  bruidspaar past. Hebben ze zelf wensen? Wanneer landde hun eerste kus op aarde?
En nog meer erruugg belangrijke feiten. Het is mijn bijdrage aan een romantische dag in het leven van het bruidspaar.

Komt de gedachte op: ' .. Ja , met Lia Bruyn als trouwambtenaar wil ik trouwen..',  geef dan aan de gemeente door dat de voorkeur naar mij uitgaat. Neem ook met mij contact op.


REACTIES

 • Pieter en Maartje: ‘.. Fijn dat we het van te voren hebben doorgesproken. Zo voelden we ons niet overvallen.trouwen
  Je straalt een bepaalde rust uit. Humor, losjes zelfs, maar wel met inhoud. Het was zo'n prachtig moment dat we '..ja, ik wil' tegen elkaar zeiden. Je zei nog dat we elkaar moesten aankijken, niet jou. Zijn bruine ogen zien, jouw vraag horen - twee keer zelfs - en  dan weten dat dit HET moment is.'

 • Stefan en Ilse: '.. Het was fantastisch! Jouw speech ging over ons. Heel herkenbaar, heel persoonlijk en heel mooi..
  Het was ook intiem om te trouwen in onze eigen achtertuin. Zelfs onze poezen Floris en Keesje waren erbij.
  Het staat allemaal op de film. Zonder overdrijving: in twee weken hebben we  die film zeker tien keer bekeken.' 

 • En laatst nog  een fotografe: '.. Het is lang geleden dat ik jou als trouwambtenaar zag, maar je maakte indruk op mij.
  Ik denk er nog wel eens aan terug. Je deed het heel charmant,  hebt beslist gevoel voor verhoudingen. Voor humor trouwens ook. Misschien vreemd om te zeggen, maar je stem is prettig om naar te luisteren. Je las het ook niet voor.'
 
lia werkKOSTEN
 • Is het huwelijk in Amersfoort dan betaalt de gemeente Amersfoort voor mijn inzet. Ik ben namelijk vast aan deze gemeente verbonden. Dus zonder extra kosten voor het bruidspaar.
 • Is het huwelijk elders dan betaalt het bruidspaar een bijdrage aan mij.  Die gemeenten gaan ervan uit dat het bruidspaar ook kan kiezen voor de eigen trouwambtenaar van die gemeenten. Het bruidspaar betaalt dus zowel de gemeente als mij. Ja, dat is  duurder, maar .. vast ook leuker en mooier.


Mijn stijl

Vlot en inhoudelijk. Kan goed luisteren. Denkt mee. Oog voor kleine en grootse gebeurtenissen in een mensen- leven. Geen 'voorlezer', eerder een echte spreker. Gevoel voor verhoudingen. Gevoel voor humor.

Afspraak

Gemakkelijk inzetbaar. Ook in het weekend en landelijk en bij SPOED. Werkzaam vanuit Amersfoort.
Reizen geen bezwaar.

Spreken

Toespraken  over verliefd zijn, liefde, toewijding of verlies.
Vrijwel altijd met nadruk op het persoonlijke, in een bijna intieme sfeer.
Willen ook andere mensen het woord voeren? Geen probleem, dat kan gemakkelijk worden ingepast. Ik geef  zonodig tips voor het uitspreken.

Schrijven

Zèlf iets opschrijven, maar lukt dat niet? Ik verleen 'schrijfhulp'. Acuut aan de telefoon, of samen aan tafel. 
Desnoods schrijf ik uw speech op basis van wat u mij vertelt.